………………………………………………MÜDÜRLÜĞÜNE/BAŞHEKİMLİĞİNE

Müdürlüğünüz/hastaneniz, birimi/servisinde …………….. olarak çalışmaktayım. 2018/2019 yılına ait kulanmakta/kullanmış olduğum senelik iznimden … günlük kısmı ulusal bayram/genel tatil günleri/başbakanlıkça ilan edilen idari izin günlerine denk gelmiştir. Konuyla ilgili olarak DPB’nın 29.04.2016 tarih ve 2635 sayılı görüşü;
…….“yıllık izin verilirken yıllık izin süreleri içerisinde kalan ve mesai günlerine denk gelen ulusal bayram, genel tatil günleri ile başbakanlıkça idari izinli sayılan sürelerin yıllık izne dahil edilmemesi; yıllık izin verildikten sonra başbakanlıkça idari izinli sayılan sürelerin yıllık izin süreleri içerisinde kalması ve mesai günlerine denk gelmesi halinde ise bu sürelerin yıllık izin süresinden düşülmesi ve daha sonra amir tarafından uygun görülen zamanlarda memura 657 sayılı kanunun 103 üncü maddesine göre kullandırılması gerektiği mütaala edilmektedir”. Şeklindedir.
Yukarida bahse konu ettiğim DPB görüşüne göre kulanmış olduğum senelik izin süresinde ve mesai günlerine denk gelen ulusal bayram, genel tatil günleri ile başbakanlıkça idari izinli sayılan sürelerin yıllık iznimee dahil edilmemesi için bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

Editör: TE Bilisim