Diş hekimi Bülent Renda’nın ritim bozukluğu rahatsızlığı vardı. 24 Temmuz'da kalp kapakçığı ameliyatı geçirdi. Daha sonra doğal hayatına devam etti. Ancak bir gün arkadaşlarıyla masa tenisi oynarken aniden rahatsızlandı.

44 yaşındaki Diş hekimi Bülent Renda, Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli yapıyordu. Hastanenin sosyal dinlenme mekanında masa tenisi oynarken birden rahatsızlandı. Doktor arkadaşları burada ilk müdahaleyi yaptı. Diş hekimi Renda'nın kalbinin durduğu anlaşıldı.

Acilen Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Diş hekimi Renda'nın burada yapılan kontrolünde kalbinin yeniden çalışmaya başladığı tespit edildi.

Diş hekimi Bülent  Renda'ya burada anjiyo yapıldı, daha sonra vücut fonksiyonlarının zarar görmemesi için soğutma işlemi başlatıldı.

 Renda ‘nın vücut ısısı 34 derecede sabitlendi ve 36 saat boyunca uyutuldu. hekimi Bülent Renda ‘nın kalbine ritim bozukluğuna karşı pil takıldı. hekimi Bülent Renda, hastanedeki bir haftalık tedavi sürecinden sonra taburcu edildi.

Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümünde görevli Doç. Dr. Muhammet Onur Hanedan konuyla ilgili olarak “Hastanemize geldiğinde kalbi geri dönmüştü ama bilinci kapalıydı, ağrılı uyaranlara cevabı yoktu, biz de hemen gerekli işlemlere başladık." dedi.

Anjiyo sonrası kalp damarlarlarıdan birisinin açılamadığını söyleyen Hanedan:

"Hemen yoğun bakım doktorumuzun gözetimi altında 36 saatlik soğutulup tekrar vücudun eski sıcaklığına getirilme işlemine başlandı. Bu esnada uyutuldu. Bu işlemde vücut ısısı 34 dereceye kadar düşürülüyor, 34 dereceye düşürdükten sonra tekrar 36 dereceye kadar ısıtılıyor. Sonra fonksiyonları yavaş yavaş, yaklaşık 3-4 gün içerisinde tamamen düzeldi."

Renda, şu anda çok daha iyi olduğunu söyleyerek:

"Masa tenisi oynuyordum bayılmışım, kalbim durmuş. Hastanede ilk müdahale yapılmış. 8-9 dakika kalbim durmuş. Kalp pili yerleştirdiler, kalp pilinden dolayı kesilmiş alan da iyileştikten sonra tamamen normal hayatıma döneceğim." Dedi.

Editör: TE Bilisim