Sağlık hizmeti sunumu ancak ve ancak sağlıklı bir ortamda mümkündür.Sağlıklı ortamdan kasıt kocaman binalar steril alanlar da değil tam olarak.Sağlık sunumu yapan meslektaşlarımız geçinemiyorlar,çalıştıkları işyerinde mobbinge uyğruyorlar ,kocaman tesisler neye yarar içinde adaletli yöneticiler olmadıktan sonra ,torpil virüsü her yanını sarmışsa o binanın gözünüze nasıl gökür oralar.
Arkadaşlar yıllar geçiyor biz kocaman binalar yapıyoruz ama içleri boş adalet yok işbilen yönetici yok .Trilyonlarca para harcanan tesisler 5 koyunu güdemeyecek yöneticilere teslim edilmiş durumda..
Yönetici demek beyin demektir akılsız başın cezasını nasıl ayaklar çekiyosa artık gerisini siz düşünün.
Sağlıktaki en önemli sorunlardan biri de disiplinsizliktir; bir türlü kurumlarda geerekn disiplin ortamı kurulamamış bir türlü kanunlar uygulanamamıştır.
Bunda sebeb yalnızca çalışanlar değildir liyakatsız ve günü kurtarmak isteyen yöneticiler buortamın asıl sebepleridir..
Ayın kadrodaki bir hemşire masa başında(geçici görevlendirme)  prenses gibi çalışıp diğeri ise asli mesleğini yapıyorsa ve buna her ikisi de sessiz kalıyorsa işte burda büyük bir sıkıntı vardır.

Hasta yakınları da çok garip ilk gördüğüne patlıyorlar sanki bu sistemi bu kannunları yapan ordaki nöbetçi hemşire gibi herşeyi ona mal ediyorlar oysa o hemşire kural koyan değil kulları uygulayandır.
Sağlık çalışanları birlik olmadıkları sürece bu sağlıksız ortamda çalışmaya devam edeceklerdir.Zaten bizim en büyük sııkıntımız birlik olamamaktır ve sorunlara bireysel çözümler aramaktır.
X hastanesinde çalışan hemşire bir sorunlar karşılaştığında bunu nasıl kndime gör çözerim diye düşünmektedir.Önce sndikasına gitmekte sendikada işveerenin olduğu için idare et vs gibi geçiştirmelerle durumu kapatma telaşına girmektedir.
Bundan sonrao hemşire hak arama moduna girdiğinde idare bunu isyan olarak algılamakta çünkü diğer hemşireler bu durumu kabullenmişken sana ne olur moduna girmektedir.
Burda hemşiremiz yapayalnız idare ile karşı karşıya kalmaktadır konu kişiselleşmeye doğru gitmekte ...
Arkadaşlar bir sorunu çözmenin en kolay yolu kaynağını yoketmektir ;kaynağı yokedilmemiş sorunlar mutlaka karşımız hortlayarak çıkar.
Biz ,bizden 20 yıl sonra gelecek olan sağlık çalılanlarının da haklarını şimdiden güvence altına almalıyız;burası bizim iş yapıp ev gittiğimiz ve maaş aldığımız bir kurum değildir.bir birey olarak bunu başaramayız ama yalaka olmayan bir sendikaya üye olarak bunu başlatabiliriz inanın bu ülkede yalaka olmayan sendiakalr ve sendikacılar da var.Bizim hepimiz gerçek bir sendikada birlik olmalıyız yoksa 20 sonra glen genç meslektaşlarımız bile bu sorunlarla uğraşmaya devam edceklerdir.
(Alıntıdır...Hüseyin ADACA)

Editör: TE Bilisim