Malumunuz, kamu sağlık kurumlarında görev yapan sağlık personeli yıpranmış, yılgın, yorgun…
Yıllardır verilen vaadlerin sadece sözde kalması, uygulamaya geçmemesi sağlık çalışanlarını iyice umutsuzluğa itmiş durumda…
Türk Sağlık- Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, “Sözler umut verdi ama gerçeğe dönüşmeden karşılık bulmayacak. Sağlık çalışanlarının acil terapiye ihtiyacı var!” diyor.
Başkan Yardımcısı Köse nedenini de şöyle açıklıyor:
***
“Terapiye ihtiyaçları var çünkü; kendilerini değerli hissetmeleri ile alakalı sözde kalan vaadlerle karşılaşmak, gerek ücret, gerekse de haklarını ve saygınlıklarını toplum nazarında alamamak… Sağlık çalışanlarını çok yıprattı. Bu nedenle haklarına bir an önce kavuşmaları gerekiyor. Verilen sözlerin suya yazılmamasını ve bekletilmeden tüm çalışanları kapsayacak şekilde haklı olarak gerçekleştirilmesini bekliyorlar. Terapi; bu sözlerin yerine getirilmesi, birlik, beraberlik ve barışın tesis edilmesi, maddi ve özlük haklarına kavuşturulması ile olacaktır…”
***
Defalarca yazdık ama tekrarlayalım…
Peki…
“Sağlık çalışanlarının yıllardır beklentileri nedir?” sorusunu da şöyle yanıtlıyor Başkan Yardımcısı Köse:
“Öncelikle tek kalem maaş, emeklilikleri ile alakalı düzenleme, tüm gelirlerinin emekliliğe yansıtılması, sözleşmeli çalışanların kadroya geçmesi, 3600 göstergenin tüm çalışanları kapsayacak şekilde düzenlenmesi… Ve… Zamların verilmiş gibi yansıtılması ayrıca çalışlanlar arasında farklı uygulamalar yapılması çalışanları huzursuz etmekte. Biz sağlık çalışanıyız! Birlikte güzeliz ve güçlüyüz! Birimiz olmazsa eksik kalacak bir yapıyız. Bu manada yapılacak düzenlemeler birlikteliği güçlendirecek şekilde olmalı…”
***
Evet, edinilen bilgiye göre, sabitlerin genel bütçeden verilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyormuş…
Ancak aylardır hala net bir şey yok…
Yani, şu ana kadar kamuoyuna yansıyan çözüme ilişkin somut bir adım, haber bugüne kadar duymadık…
Hekimlerle ilgili sadece şiddet ve Malpraktis konuları hakkında düzenlemeler gündeme geldi…
Hekimler, mali ve özlük hakları konusunda nasıl iyileştirme yapılacağını merak ediyor ama…
Ses seda yok!
Ezcümle: Hekiminden hemşiresine, teknisyeninden güvenlikçisine kadar…
Her birimde sağlık hizmeti sunan tüm sağlık çalışanlarının gözü kulağı gelecek açıklamalara kilitlenmiş durumda.
Çünkü:
“Geçinemiyoruz, çocuğumuzun masraflarını karşılamakta zorluk çekiyoruz… Toplumda sanki zamlı maaşları aldık şeklinde algı yaratıldı. Anamıza, babamıza, çocuğumuza bile bunun doğru olmadığını anlatamıyoruz. Gidişat hiç iyi değil… ” diye feryat ediyorlar…
Biz sadece elçiyiz!
Yaşanan sıkıntıları paylaşıyoruz…,

Lale Akasoy-Yeni Dönem

Editör: TE Bilisim