Teknoloji yalnızca hayatımızı kolaylaştırmıyor aynı zamanda daha sağlıklı olmamızı ve daha estetik görünmemizi de mümkün kılıyor. Son teknolojiden yardım alınan tedavilerden biri de gülüş tasarımı. Dişlerin hem fonksiyonlarının iyileştirildiği hem de kişinin daha güzel bir gülüşe kavuşmasını mümkün kılan gülüş tasarımı ile ilgili Dentince Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği yöneticileri Diş Hekimi Murat İnce ve Diş Hekimi Deniz İnce’den önemli bilgiler aldık.

Diş Hekimi Murat İnce: Gülüş Tasarımı Kişiye Özel Planlanan Kombine Bir Tedavi Yöntemidir

Gülüş tasarımının kişiye özel planlanması gereken tedaviler bütünü olduğunu vurgulayan Dentince Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği yöneticilerinden Diş Hekimi Murat İnce: “Estetik gülüş olarak adlandırdığımız olgu kişiye özel nitelik taşır. Herkes için aynı tedavilerin uygulanması, standart bir görünüme kavuşulması hedeflediğimiz bir sonuç değildir. Gülüş estetiği öncesinde yapılan tetkikler bize önemli yol göstericiler olur.

Bu kapsamda hastamızın çene yapısının incelenmesi, çene kemiğinin incelenmesi, kişiye özel estetik planlama yapılması, kişiye özel diş rengi seçiminin tamamlanması gibi aşamaları kapsamlı şekilde tamamlarız. Hastalarımızın ağız ve diş sağlığı özelinde tedavi edilmesi gereken sorunlarını da belirledikten sonra elde ettiğimiz tüm verileri hastalarımızın ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda analiz ederek gülüş tasarımı dahilinde uygulamamız gereken tedavi süreçlerini şekillendiririz.” dedi.

Diş Hekimi Deniz İnce: Gülüş Tasarımı Farklı İşlemleri İçerir

Gülüş tasarımındaki işlemlerin kişiye özel nitelikler taşıdığını vurgulayan Dentince Diş ve Ağız Kliniği yöneticilerinden Diş Hekimi Deniz İnce gülüş tasarımı sürecinde uygulanabilecek tedaviler hakkında detay aktardı. Diş Hekimi Deniz İnce: “Gülüş tasarımı, estetik diş hekimliği dendiğinde akla ilk gelen kavramlardan biridir.

Gülüş tasarımı ile hem estetik açıdan kişide rahatsızlık yaratan diş sorunları hem de diş eti problemlerinin giderilmesi mümkündür. Tedavi kapsamı dişleri ve diş etlerini de içerebildiği için kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda birçok farklı işlemin uygulanması söz konusu olabilir. Gülüş tasarımı planına göre hastaların diş eti hastalıkları varsa tedavileri yapılır, diş eti estetiği ihtiyacı duyuluyorsa gingivektomi uygulanır, dişlerin renklerinde problem varsa diş beyazlatma prosedürlerine başvurulur.

Tüm bunlara ek olarak çiğneme, konuşma veya gülüş sorunları yaratan diş eksikliklerinin giderilmesi için implant veya protez tedavileri planlanabilir. Aynı şekilde diş dizilimi ile ilgili sorunlar için de ortodontik planlamalara başvurulması mümkündür.

Diş Hekimi Murat İnce: Gülüş Tasarımında Her Aşama Dikkatle Planlanır

“Gülüş insanlarla etkileşime geçerken kişinin özgüveni üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Gülüşüne güvenmeyen insanlar toplumdan izole olabilirler ve hatta kendilerini gerçekleştirme hedeflerine ulaşamayabilirler.” diyerek estetik bir gülüşün önemini vurgulayan Diş Hekimi Murat İnce planlama aşaması ile ilgili şu bilgileri aktardı.

Gülüş tasarımının ilk aşaması hastalarımızın muayene olmaları ile başlar. Daha sonra tüm açılardan fotoğraflar çekilir, çekilen fotoğraflar bilgisayara aktarılır ve bilgisayara aktarılan fotoğraflar üzerinde birçok çalışma yapılır. Yapılan çalışmalar sonrası hastaların da gerçekleştirilecek işlemlere onay vermesi ile tedavi sürecine geçiş yapılır.

Diş Hekimi Deniz İnce: İmplant ve Diş Beyazlatma Sıklıkla Uygulanıyor

Dentince Ağız ve Diş Kliniği yöneticisi Diş Hekimi Deniz İnce, gülüş tasarımı tedavilerinde implant ve diş beyazlatma uygulamalarının sıklıkla yapıldığını dile getirdi. “İmplant uygulaması sayesinde diş eksikliklerini en doğal görünümle ve doğal dişlere zarar vermeden sorun olmaktan çıkarıyoruz.

Lokal anestezi altında uyguladığımız implant tedavisi sayesinde diş eksiklikleri azaltılabildiği için hem eksiksiz bir gülüşe kavuşmak mümkün oluyor hem de diş eksiklikleri nedeniyle yaşanabilen fonksiyonel sorunlar ortadan kaldırılabiliyor. İmplant tedavisi yalnızca gülüş tasarımı dahilinde de yapılmıyor.

Gülüşüyle ilgili sorun yaşamayan ancak diş eksikliği olan hastalarımıza da bu etkin tedaviyi başarıyla uygulayabiliyoruz. Diş beyazlatma tedavisi de benzer bir nitelik taşıyor. Diş ve diş eti hastalıkları olmayan hastalarımızın dişlerini beyazlatarak gülüşlerini daha çekici hale getirebiliyoruz.

Diş beyazlatma tedavileri hastalarımızın ihtiyaçları doğrultusunda klinikte ya da evde ilerletilebiliyor.” açıklamasını yapan Diş Hekimi Deniz İnce, hastaların gülüş tasarımından korkmaması gerektiğini, her tedavinin kişiye özel nitelik taşıdığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim