Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi’ne ilkokul mezunu müdür atandığına dair basında çıkan açıklamalara müdürlük sosyal medyadan cevap verdi

Ne Olmuştu ?

İDDİA: İlkokul mezunu Ayhan Ünal isimli vatandaş Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi’nin müdürü oldu.


7 Temmuz 2019 tarihinde çıkan bir haberde, 19 ve 20. dönem Doğru Yol Partisi Manisa Milletvekili Tevfik Diker, Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi’nde yaşanan fuhuş skandalı iddiası ile ilgili açıklama yaparken gelişmeler sonrasında hastanenin İdari ve Mali Hizmetler Müdürü İbrahim Key’in istifa ettirildiğini dile getiriyor. Aynı açıklamada, AK Partili olduğu belirtilen Ayhan Ünal’ın bahsedilen hastaneye müdür olarak görevlendirildiği de söyleniyor.

Tevfik Diker’in yaptığı açıklamadan bu yana, çeşitli Facebook ve Twitter hesapları da Ayhan Ünal’ın müdür olduğu iddiasını paylaştı. Albatros adlı hesabın 22 Temmuz 2019’da yaptığı paylaşım şimdiye kadar 2 bin 400’ün üzerinde retweet ve 7 bin 300’ün üzerinde beğeni aldı. 

Ünal hastanede ‘Personel Şefi’ olarak görev yapıyor
Teyit, konuyla ilgili Ayhan Ünal’a da ulaştı. Ünal ile yapılan telefon görüşmesinde kendisi de hastanenin müdürü olduğuna ilişkin iddiaların doğru olmadığını, Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi Müdürü olarak değil hastanenin “Personel Şefi” olarak görev yaptığını belirtti. Ünal eğitim durumu hakkındaki soruya ise cevap vermedi.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğünün resmi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada Ayhan Ünal’ın yöneticilik görevi bulunmadığı belirtilmişti fakat Ayhan Ünal ile yapılan görüşmede kendisinin kullandığı “Personel Şefi” ifadesi yöneticilik vasfı taşıyabilecek bir unvan. Ancak Manisa İl Sağlık Müdürlüğünün bahsettiği yöneticilik görevleri hastanenin internet sitesinde Başhekim, Başhekim Yardımcısı, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü, İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı, Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü ve Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı olarak listelenmiş. 

Tevfik Diker ise konu ile ilgili Instagram ve Twitter hesaplarından paylaşım yapmaya devam ediyor. Instagram hesabından “Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi Acil Poliklinik ve Hasta Kayıt Nöbet Listesi”ni paylaşan Diker, listenin altındaki Ayhan Ünal imzasına dikkat çekiyor. Paylaşılan fotoğrafta Ayhan Ünal’ın unvanı “Personel Şefi” olarak görülüyor. Bu bilgi Ayhan Ünal tarafından da doğrulandı. Belgenin tarihi 19 Kasım 2018, yani Ayhan Ünal çıkan fuhuş iddialarından önce de hastanede bu görevde çalışıyormuş. 

Editör: TE Bilisim