Afrika’dan Türkiye’ye gelen 33 yaşındaki Abdulaziz Aziz Kaısı, Ankara Gazi Üniversitesi’nde Türkçe öğrendikten sonra Edirne’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek yaklaşık 5 aydan beri Özel Trakya Hastanesi’nde acil doktoru olarak görev yapıyor.

Afrika’nın güneydoğusunda yer alan Malavi’den 2008 yılında Türkiye’ye geldiğini söyleyen Kaısı, yaklaşık 12 yıldır yaşadığı Edirne’yi kendi memleketi gibi sevdiğini söyledi.

Edirne’de görev yapmaktan mutlu olduğunu anlatan Kaısı, Malavi hükümetinde Milletvekili olan babasının ülkesine dönmesi için kendisine çağrıda bulunduğunu, ancak uzmanlığı tamamlayıp ülkesine uzman hekim olarak dönmeyi düşündüğünü anlattı. Kaısı’nın hedefi genel cerrah ya da acil uzman doktor olarak ülkesine dönüp orada hizmetine devam etmek.

Dr. Kaısı, “Malavi Tanzanya’nın hemen altında bir ülke. Türkiye’ye 2008’de geldim. Ankara’ya geldim ve Gazi Üniversitesi’nde Türkçe öğrendim. Sonra Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladım. Mezun olduktan sonra hemen acil doktoru olarak işime başladım. İnşallah ileride yine Trakya Üniversitesi’nde uzmanlık okumayı düşünüyorum.

Malavi’deyken hep tıp okumak istedim. Birkaç tane sınava girdim Türkiye, Sudan ve Malezya’ya gitmek için. Ama şansım Türkiye’den yana oldu. Edirne’yi çok seviyorum. Uzmanlık okuduktan sonra ülkeme dönmek istiyorum. Orada Türkiye’ye göre çok doktor yok. Özellikle Uzman Doktor çok az. Bunun için kendi ülkemde hizmet etmek istiyorum.

Babam Malavi’de hükümette Milletvekili. Babam da ülkeme geri dönmemi istiyor.

Edirne’den ayrılırken üzülürüm. Edirne kendi şehrim gibi oldu. Bazen İstanbul’a gidiyorum, çok kalabalık, tuhaf geliyor ama Edirne’ye gelince çok rahatlıyorum.

İnsanlar acile geldiğinde bana karşı tepkileri nerelisin, kaç senedir Türkiye’desin gibi sorular soruyorlar. Ama insanlarla çok güzel geçiniyorum. Tıpta uzmanlık olarak Genel Cerrahi ya da Acil düşünüyorum” dedi.(Edirne Tv)

Editör: TE Bilisim