Genel Sağlık-İş tarafından sağlık çalışanlarının taleplerinin iletildiği yazıya Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından yanıt geldi. Yazıda, Genel Sağlık-İş tarafından gönderile yazının değerlendirilerek uygun görülmesi halinde gerekli mevzuat çalışmalarının yürütülmesi ve/veya teklifte bulunulması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına iletildiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına gönderilen yazıda “COVID 19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemler çerçevesinde sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi talebine ilişkin Genel Sağlık-İş Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikasından alınan ilgide kayıtlı yazı ilişikte gönderilmiştir. Konunun Bakanlığınızca değerlendirilerek uygun görülmesi halinde gerekli mevzuat çalışmalarının yürütülmesi ve/veya teklifte bulunulması hususunu arz ederim” denildi.

Genel Sağlık-İş tarafından Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen yazı ile COVID-19 pandemisi kapsamında hizmet sunulan yerlerde çalışan personele ek ödeme yapılması uygulaması ile ilgili sorunların çözümü talep edilmişti. Genel Başkan Zekiye Bacaksız imzalı yazıda; sağlık çalışanlarının insan onuruna yaraşır bir ücret alabilmesi, aldıkları ücretlerin emekliliğe yansıması, çalışanlar arasında ücret ve döner sermaye uygulamalarından dolayı derinleşen eşitsiz uygulamaların sona erdirilmesi için de bir dizi düzenleme yapılması istenmişti.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazı için tıklayınız

Genel Sağlık-İş tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilen yazı için  tıklayınız

Editör: TE Bilisim