Sağlık Bakanlığı personelinin il içi yer değişikliği usul ve esasları yönerge ile belirlenmiştir. Bu Yönerge il içerisindeki personelin il içinde adil ve dengeli dağılımının sağlamaktır. il Müdürlüğü PDC'ye göre açık olan ve doldurulmasına ihtiyaç duyulan kadroları her müracaat döneminde ilan eder .İl Müdürlüğü öncelikle hizmet puanına göre, hizmet puanlarında eşitlik olması durumunda tercih sıralamasına göre, tercih sıralamasının aynı olması durumunda ise hizmet süresi fazla olan personelin atamalarını tamamlaması gerekmektedir.
Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değişikliği Usul Ve Esasları Hakkında Yönerge’de müracaat sınırlamaları madde 12’de belirlenmiştir.
MADDE 12 - (I) Tayin talebinde bulunan personelin çalıştığı birimde hizmetlerin aksamaması için İi Müdürlüğü veya Müdürlük tayin taleplerine kurum veya unvan bazında sınırlama getirebilir. Müracaat sınırlama kararları, İl Müdürlüğü veya Müdürlükçe teşkil edilecek bir komisyon tarafından alınır ve ildeki tüm personele tayin dönemi öncesinden duyurulur.
(2) Ataması yapılan personelden, yerine yeni atama yapılmadan görevden ayrılması halinde hizmeti aksayacak olanların görevden ayrılışları, yerine yeni atama yapıldıktan sonra sonuçlandırılır. Ancak bu süre iki ayı geçemez.
Ancak illerde açılan il içi tayinlerde son yıllarda dikkat çeken parametre özelikle il-ilçe sağlık müdürlüğüne açılacak kadrolarda istenen kişini tayinin olması için sadece bir kuruma tayin hakkı verilmesi. Bu durumda açılan kadroya tek bir kişi başvuru yapabiliyor. Aslında bir nevi adrese teslim il içi tayin. Geçmiş yıllarda çok yaşanılan bu durumun sağlık personeli arasında iş barışını bozduğu ve huzursuzluğa sebep olduğu unutulmamalıdır. İllerde adrese teslim il içi tayinler açılmadan Bakanlığın bu soruna çözüm bulması ve adrese teslim il içi tayinlerin iptal edilmesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim