Genel Sağlık İş'in bir üyesi için yapmış oldugu başvuru sonucunda, Manisa İdare Mahkemesi,  5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 8. maddesinde, hemşirelerin de içinde bulunduğu (ilde görev yapan) memurlarının, il içinde görev yerlerinin değiştirilmesinin valiler tarafından yapılacağının emredici olarak düzenlenmesi ve valiye tanınan bu yetkinin devredilmesinin mümkün olmaması, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile de başka bir idari makama verilemeyeceği hususu dikkate alındığında, vali tarafından tesis edilmesi gerekirken yetkisi olmayan il sağlık müdürü tarafından tesis edilen dava konusu geçici görevlendirme işleminde yetki unsuru yönünden hukuka uygunluk bulunmamadıgına karar verdi.

Sağlık Bakanlığı Kanuna uymadıgını defalarca dile getirdiğimiz, Mahkeme kararı ilede tescillenen ve İl Sağlık Müdürü onayı ile yıllardır yapılan, yapılamya devam eden PDC'si dolu olan il-ilçe sağlık müdürlüğü, 112 başhekimliklerine yapılan geçici görevlendirmelere ne zaman son verecek. Bazı personel uzatılan gecici görevlendirme sonrası kadrosunun bulunduğu kurumun yolnu unuttu.

Sağlıkta ki sendika yöneticileri sahada çalışanların bu gecici görevlendirmelere olan tepkisini daha ne kadar görmezden gelecek, gelmeye devam edecek.

Sahada yönetmelikte yer alamasına rağmen 25 yıl ve üzeri personel nöbet tutarken, personel günaşırı nöbet tutarken bu geçici görevlendirmeleri yapan, İZİN VEREN sözleşmeli Yöneticilere dur Denilmeyecek mi?

Not: Nöbet tutmak istemeyen, gün aşırı nöbet  tutan, personel eksikliği var diye olması gereknden daha az personel ile çalışan kişiler gecici görevlendirmeleri yazarak başvuruda bulunabilir.

Editör: TE Bilisim