TGRT HABER

İstanbul Pendik’te boş bir arazide bulduğu 3 aylık kız bebeği emziren ve kendi kızının ismini veren Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz’ın süt kızı olarak tanınan Nisa bebeğin annesi yakalanarak gözaltına alındı. Anne Ebru S.’nin fuhuş yaptığı öne sürülürken Nisa bebekten ise kötü bir haber geldi. Bebeğin sağlık durumunun kötüye gittiği ve yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan 29 yaşındaki ATT Büşra Durmaz, geçtiğimiz hafta Salı günü Pendik'te boş araziye bırakılmış bir bebek ihbarına gitti. Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettikleri bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını verdi. Nisa Mihriban ismi verilen bebek, sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. PERSONEL SAĞLIK NET

YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI

Bir süre sonra sağlık durumu kötüye giden 'Nisa Mihriban' bebeğin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındığı öğrenildi. Sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne teslim edilen Nisa Mihriban bebeğin, durumunun kötüye gitmesi üzerine Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutulan Nisa bebekten bu sabah acı haber geldi. Nisa Bebek'in beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

Bebeği oraya terk eden annenin bulunması için çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince 60 güvenlik kamerası görüntüsünün izlendi.

BEBEĞİNİ TERK ETTİKTEN SONRA YOLCULUK YAPTI

Ebru S.'nin Maltepe Huzurevi Metro İstasyonu'ndan metroya binerek Pendik durağında indiği bilgisi edinildi. Polis, şüpheli anne Ebru S.'nin taksiye binerek Kavakpınar Mahallesi'nde bebeği bıraktığını tespit etti. Şüpheli anne Ebru S.'nin bebeğini terk ettikten sonra Tandoğan Caddesi'nde bir otomobile bindiği anların da güvenlik kamerasına yansıdığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim