BİR KOLTUĞA ÜÇ SÖZLEŞME

Sağlık Bakanlığı, Gaziantep Sağlık Müdürlüğü ve bağlı hastanelerin yeni yöneticilerinin listesini henüz onaylamazken liste ile ilgili tartışmalar devam ediyor. www.nrdhaber.com internet haber sitemizin haber merkezine gelen bilgilere göre, bazı yönetici pozisyonları için birden fazla kişi ile sözleşme imzalandığı öğrenildi. Gaziantep’te 38 uzman kadrosunun bulunduğu, ancak uzmanlık için 60’a yakın isimle sözleşme imzalandığı ortaya çıktı. Aynı durumun hastane müdürlüğü ve müdür yardımcılığı kadroları için de geçerli olduğu öğrenildi. Bu durum geçmişte otogarlarda bir koltuğu birden fazla kişiye satan otobüs firmalarının simsarlarını akla getirdi. Bakanlık yetkililerinin de bu durumdan rahatsız olduğu bildirilirken, sorunun nasıl çözüleceği merak ediliyor.

ATANMADAN İSTİFA DİLEKÇESİ

 Gaziantep’te yeni dönem için sözleşme imzalayan sağlık yöneticilerinden usulsüz bir şekilde istifa dilekçesi alınması da ayrı tartışma konusu oldu. İki yıldan daha az süre için sözleşme imzalanmasının mümkün olmamasına rağmen, sözleşme imzalayan sağlık yöneticilerinden 2 Ağustos 2021 tarihli istifa dilekçesi alındığı öğrenildi. Bu durumun sözleşme imzalayan sağlık yöneticileri üzerinde mobing oluşturacağı vurgulanıyor.

TÜTÜN EKSPERİ İKİNCİ ADAM

Gaziantep’teki sağlık yöneticileri ile ilgili atamalarda en fazla dikkat çeken konulardan biri de Tekel’den Sağlık Bakanlığına geçen Hasan Tiryakioğlu’nun Destek Hizmetleri Başkanlığına atanması konusu oldu. Türkiye’nin 6. Büyük kenti olan ve bölge illeriyle birlikte Suriye’ye de büyük ölçüde sağlık hizmeti veren Gaziantep gibi bir kentin sağlığının tütün uzmanına emanet edilmesi sadece Gaziantep’te değil Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı.

UZUNASLAN KARDEŞLER NEDEN LİSTE DIŞI KALDI?

Gaziantep’te Sağlık Müdürlüğü ve bağlı hastanelerde uzun yıllardır başarılı bir şekilde üst düzey yönetici olarak görev yapan Abdullah Uzunaslan ve Mehmet Uzunaslan kardeşler son atamalarda sürpriz bir şekilde liste dışı kaldı. Aynı zamanda AK Parti Nizip İlçe Başkanı olan Fatih Uzunaslan’ın ağabeyleri olan Abdullah ve Mehmet Uzunaslan’ın üzerlerinin çizilmesine kimse anlam veremedi. Gaziantep’te sağlık camiasını yakından tanıyan ve bugüne kadar isimleri herhangi bir olumsuzluğa bulaşmamış olan Uzunaslan kardeşlerin liste dışı kalması sağlık camiasında büyük tepki topladı.

BAŞARI KRİTERİ GÖZARDI EDİLDİ

Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığındaki yöneticiler belli bir süre için sözleşmeli olarak atanıyor. Bu yöntemle, başarısız olan yöneticilerin ömür boyu koltukta kalmasının önlenmesi amaçlanıyor. Ancak, Gaziantep’te yapılan atamalara bakıldığında başarı kriterinin ve liyakatin büyük ölçüde önemsenmediği dikkatlerden kaçmıyor.

Yeni atanan sağlık yöneticilerinin listesi Sağlık Bakanlığında beklemeye devam ederken, listenin onaylanıp onaylanmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

kaynak:http://www.nrdhaber.com

Editör: TE Bilisim