Çocuğu hastalanan CHP İzmit İlçe eski Sekreteri Arda Başaran, yolların karlı olması nedeniyle şehir merkezine inemeyince Ayazma Mahallesi’nde bulunan Gündoğdu 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi’ne götürdü. Yenicuma Aile Sağlığı Merkezi’ne kayıtlı olması nedeniyle çocuğunu muayene ettiremediğini söyleyen Başaran şu ifadeleri kullandı: “İyi kötü mürekkep yalamış bir vatandaş olarak elimden geldiğince güncel prosedür ve yönetmelikleri takip etmeye çalışıyorum, ancak kamu hizmeti ve prosedür arasındaki ince çizgiyi de iyi belirlemek gerektiğini düşünüyorum. Bugün yaşadığım bir hadise de ne yazık ki bu konuda tatsız bir tecrübe oldu.


“YOLLARIN KAPALI OLMASI NEDENİYLE GİTMEK ZORUNDA KALDIM”

İzmit Yenicuma Aile Hekimliğinde kaydımız mevcut olduğunu ve prosedür gereği başka bir aile hekimliğinden hizmet alamayacağımızı biliyorum. Bugün 6 yaşındaki kızımın biraz fazla öksürmesi nedeniyle geçici olarak ikamet ettiğim Ayazma Mahallesi'ndeki evime yakın olan Gündoğdu 3 No’lu Aile Hekimliğine gittim. Yoğun kar yağışı ve yolların kapalı olması nedeniyle mücbir sebepten dolayı bu merkeze gitmek zorunda kaldım, normal bir gün olsa elbette çarşıdaki kayıtlı olduğum merkeze giderdim.

“PROSEDÜRDEN ÖNCE VİCDANA SAHİP OLMAK GEREK”

Ancak ismini hedef göstermek istemediğim, adını CİMER şikayet kaydımda belirttiğim bir doktor, hiç yüzümüze bile bakmadan, oturduğu yerden hiç kıpırdamadan bilgisayar ekranına bakarak kapının dışında olan bizlere ‘ilçe içi hasta bakamam’ diyerek gerek vücut dili gerekse de uslübü ile bir kamu personeline yakışmayacak tarzda cevap verdi. Neticede bu bir çocuk, yetişkin hasta olsa bir nebze anlam vereceğim ancak bir çocuğun sırtını dinlemek için prosedürden önce vicdana ve kamu ahlakına sahip olmak gerektiğine inanıyorum. Konuyla ilgili şikayet ve başvurularımı ilgili kurumlara yaptım ve süreci gerçekten takip edeceğim, bu süreçlerin ne kadar sağlıklı işlediğini gerçekten merak ediyorum.”

Kocaeli Barış GAZETESİ

Editör: TE Bilisim