Dışkapı Çocuk Hastanesi Bilkent Şehir Hastanesinei Taşınmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonunda boş duran hastane binasının, Çocuk ve Ergen Madde Tedavi Merkezi'ne (ÇEMATEM) dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Burası tamamlandığında Türkiye'nin en büyük Çocuk ve Ergen Madde Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) olacak.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Çocuk Hastanesinin Bilkent Şehir Hastanesine taşınmasından sonra boşaltılan binalara büyük bir sağlık kompleksi kurulacak. Kampüs içerisine Ankara'da ilk ve 22 yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük Çocuk ve Ergen Madde Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) kurulacak. Madde bağımlılığı ile mücadelenin merkezi olacak olan ÇEMATEM ayrıca, Türkiye'nin ilk Çocuk Ayaktan Rehabilitasyon Birimi ve Yetişkin Ayakta Rehabilitasyon Merkezi'ne de sahip olacak.

Dev sağlık kompleksi içerisinde Ankara'nın üçüncü ağız ve diş sağlığı hastanesi de kurulacak. 8 bin metrekare kapalı alana kurulacak olan hastane 75 ünitli ve 10 yatak kapasiteli olacak. Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı ve Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, sağlık alanında ilçeye kazandırılacak çalışmayla ilgili toplantı gerçekleştirdi. Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, "Bilkent Şehir Hastanesi'ne taşınan Çocuk Hastanesi binası, yine Altındağlılara ve Ankaralılara sağlık alanında hizmet vermeye devam edecek" dedi.

Avrupa’nın bir defada inşa edilen en büyük hastanesi ve Dünyanın üçüncü büyük hastanesi durumundaki Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, kendi alanında Dünyanın sayılı sağlık merkezlerinden birisi durumunda ve her biri alanında özelleşmiş hastanelerden oluşuyor. Bir sağlık kampüsü niteliğinde faaliyet gösteren Ankara Şehir Hastanesi, 1 milyon 312 bin metrekare kapalı alana sahip 8 ayrı hastaneden oluşuyor. Genel hastane yanında, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi, Nörolojik Bilimler ve Ortopedi Hastanesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Onkoloji hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi bulunuyor ve toplamda 3 bin 704 nitelikli yatağa sahiptir. Hastanede ayrıca 674 adet yoğun bakım yatağı bulunuyor ve her düzeyde yoğun bakım hastasına hizmet verebilecek bir alt yapıya sahip. Numune, Yüksek İhtisas, Atatürk, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Çocuk, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Dışkapı Çocuk Sağlığı Hemotoloji ve Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastaneleri Bilkent Şehir Hastanesi'ne taşınmıştı.

Editör: TE Bilisim