“Zaman CHP zamanıdır” diyen Kılıçdaroğlu, bazı anketlerde çıkan kararsız seçmenlerin çokluğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Sadece sorunları gündeme getiren değil bunlara akılcı çözümler de üreten bir partiyiz. Halk biliyor ki zaman CHP zamanıdır. Bazı anketlerde kararsız oldukları da söyleniyor. Kararlılığımızı, çözümlerimizi onlara anlatacağız. İktidar sahiplerinin artık ülkeyi yönetemediğini herkes biliyor.”

Saldırıya uğrayan yazar Ergün Poyraz’a sağlık ve şifa dileyen Kılıçdaroğlu, elektrik faturasını ödememe protestosuna devam ettiğini de açıkladı: “Üç milyon 449 bin 344 hanede elektrikler kesildi, onların sözcüsü ve temsilcisi olarak yaşadıkları sıkıntıları yaşamak için bilinçli olarak elektrik faturamı ödemedim, ödemiyorum.”

“Evlatlarımızın hakkını korumak için oradayım”

Son olarak geçtiğimiz cuma günü Et ve Süt Kurumu önüne giden ve içeri alınmayan Kemal Kılıçdaroğlu, mağduriyet yaşayan insanların haklarını savunmak için bu ziyaretlerde bulunduğunu söyledi: “Ben kapılar açılsın diye değil evlatlarımızın hakkını korumak için oradayım. Kapıları açarlar veya açmazlar. Benim muhatabım bakan değil Et ve Süt Kurumu. Hesap verecek organdan hesap sormak istiyorum. Devletteki çürümeyi, bürokrasideki korkuyu vatandaşlar görsün diye gidiyorum.”

“Kaçak çayları Rize Meydanı’nda yakacağım”

Kemal Kılıçdaroğlu AKP’nin yüksek oranda oy aldığı Rizeli seçmenlere ise şöyle seslendi: “Kesintisiz oy veriyorsunuz, sizin alın terinizi başkalarına peşkeş çekiyor. Tonlarca kaçak çay geliyor. Söz veriyorum, iktidar olduğumuzda o kaçak çayları Rize Meydanı’nda yakacağım.”

“Sığınmacılar Türkiye’de hapsedildi”

Sığınmacı meselesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan CHP lideri şöyle konuştu: “En geç iki yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizin kendi özgür iradeleriyle kendi ülkelerine dönmelerine imkân sağlayacağız. Sığınmacılar Türkiye’de hapsedildi, Batı istemiyor, Saray da onların korumalığını yapıyor. 50 milyar dolar harcandı, hangi Suriyeli rahat? Bu paranın Suriyelilere verilmediğine adım gibi eminim.”

Cemal Kaşıkçı davası

Kılıçdaroğlu, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda 2 Ekim 2018’de öldürülmesine ilişkin davanın Suudi Arabistan’a devredilmesi hakkında da konuştu: “Her şey açık ve meydanda. Erdoğan daha önce davanın devredilmeyceğini söyledi. Suçun işlendiği yer İstanbul olduğu için İstanbul mahkemelerinin yargılaması gerekliydi ancak dava Suudi Arabistan’a devredildi. Sözünde durmayanın kim olduğu, devletin egemenlik hakkını para için Suudi Arabistan’a kimin devrettiği de ortaya çıktı.”

“Kim ülkücü herkes görecek”

İktidara geldikleri zaman ilk iş olarak devlette israfa son vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu,  “Bürokraside kim israf yaparsa kapının önüne koyacağız. Bürokratlara güveniyorum. Döviz garantili işlerin tamamını TL’ye çevireceğiz. Beşli çete de bilecek, 84 milyon da bilecek. Kim milliyetçi, kim ülkücü, kim vatansever, kim başkası, herkes görecek.”

Editör: TE Bilisim