Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, tam kapanmanın ilk gününde, muafiyet konusunda aksaklıkların yaşandığını ve birçok sağlık çalışanına ceza yazıldığını iddia etti.

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, tam kapanma sürecinin ilk gününde, uygulama noktalarından geçen sağlık çalışanlarının kurum kartlarının kabul edilmediğini ve bu nedenle birçok personele ceza uygulandığını öne sürdü.

ÇOK ÜZÜLDÜK

Sağlık çalışanlarından görev belgesi istendiğini kaydeden Çakmak, Böyle bir ortamda sağlık çalışanlarımıza, genelge olmasına rağmen ceza yazıldığına dair şikayetler aldım. Pandemi döneminde Samsun Emniyeti’nin sağlık çalışanlarına gösterdiği bir samimiyet vardı ve biz bunu görüyorduk. Bu süreçte yazılan cezaları kınıyorum. Emin olun hiç bir sağlık çalışanı arkadaşımız, bazıları gibi dışarı çıkmak için yer aramıyor. Böyle bir uygulamaya maruz kalmak bizi çok üzdü. Yapılan uygulamayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Bununla ilgili bir açıklama yapılmasını rica ediyorum” dedi.

YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ

Yaşanan karmaşanın ardından sağlık çalışanlarına İl Sağlık Müdürlüğü’nden “İl Müdürümüzün Valilik ve Emniyetle yaptığı görüşmeler sonucu, İlgili genelgeler açık ve net olduğundan Kapanma döneminde Personelimize herhangi bir görev belgesi düzenlenmeyecektir. Personel kimlik kartı yeterlidir. Bilgilerinize sunar, hayırlı çalışmalar dilerim” ifadelerinin yer aldığı mesaj gönderilerek, yanlıştan dönüldüğü öğrenildi.

Haber: Merve İLHAN-Samsun Gazetesi

Editör: TE Bilisim