Sağlık-Sen üyesi bir röntgen teknisyeninin, sözleşmeli olarak görev yaptığı Karabük’ten tedavisinin sürdüğü Konya’ya sağlık mazeret tayini talebini mahkeme haklı buldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Karabük’te görev yapan röntgen teknisyeni sendika üyesinin sağlık mazereti nedeniyle Konya’ya tayin talebinde bulunduğunu belirterek idarenin bu talebi 4+2 sözleşmeli kapsamında görev yaptığı gerekçesiyle reddettiğini söyledi.

Durmuş, “Bunun üzerine biz de üyemiz adına konuyu avukatlarımız aracılığıyla mahkemeye taşımıştık. Kastamonu İdare Mahkemesi, insani durumu dikkate alıp, sağlık mazeretini haklı bularak idarenin talebini reddetti” açıklamasında bulundu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş, açıklamasında şu hususlara yer verdi;

Verdiğimiz kararlı mücadeleyle, Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan sözleşmelilerin zorunlu hizmet sürelerinin 4+2 yıldan 3+1 yıla düşürülmesini öngören kanunun çıkmasını sağlamıştık. Süre düşmüş de olsa üyemiz, tedavisinin sürdüğü yerde değil de görev yerinde çalışmaya devam edecekti. Bu nedenle mahkemenin kararı önemli bir karardır. Sağlık mazereti, eş durumu gibi önemli konularda mevzuatın bu tayinlere imkan sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerekir.”

Editör: TE Bilisim