Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Kimse kusura bakmasın ama bunun adına toplu sözleşme denilemez, biz memurlarımızla oturup karşılıklı müzakere ediyoruz diyemezsiniz” dedi. Kahveci, “Zamların dışında çalışanların bir çok talebi vardı, biz bunları ısrarla masaya taşıdık ama yetkili konfederasyon ve hükümet tarafından bir adım atılmadı. Bizim çabamız “Masa işlesin” yönünde idi. Bu masa daha işletilebilirdi ama olmadı.

Aile yardımı ne oldu?

Çocuk yardımı ne oldu?

Ek ders ücretleri ne kadar artacak?

Sağlık çalışanlarının döner sermayeleri için hangi çözüm üretildi?

Fazla çalışma ücreti ne kadar olacak?

Bunlar konuşulmadı. Tüm gelirlerin emekliliğe dahil edilmesi, vergi dilimleri, sözleşmelilere kadro, yardımcı hizmetlilerin durumu, ek gösterge meselesi, bayram ikramiyesi, vekil, fahri adı altında yapılan istihdam politikaları, yönetici atama sistemi, mülakat, belediyelerde çalışanların alamadıkları maaşları…Bunlar can alıcı maddeler ama tüm ısrarlarımıza rağmen konuşulmadı.

Bu masada olumlu ya da olumsuz bir sonuca ulaşabilmeliydik. Bunlar üzerinde eğer oturup konuşup kararlar alabilseydik, benim bir teklifim oldu masada, “Karar altına aldığımız başlıklardan oluşan bir memur paketi hazırlayalım ve 1 Ekim’de TBMM açıldıktan sonra bu paketi hayata geçirelim” dedim. Ancak bu konuların hiçbiri ısrarla bir kez daha ifade ediyorum yeterince destek görmedi. Kimse kusura bakmasın ama bunun adına toplu sözleşme denilemez, biz memurlarımızla oturup karşılıklı müzakere ediyoruz diyemezsiniz. Bizim tek hedefimiz memurlarımızın iş yerlerindeki motivasyonu artsın, mutlu çalışsınlar, hayat standartları yükselsin yönündedir ama bunu isterken de ülkemizin mali dengelerini vs. alt üst edecek bir durumda değiliz, herkes Türkiye Kamu-Sen’in vatan ve millet sevdasını gayet iyi bilir” dedi. 

Kamuajans

Editör: TE Bilisim