Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yeni doğan iki bebek, 2020 yılının Ocak ayında hayatlarını kaybetti.  Bebeklerden birinin cenazesi Aydın'ın Karacasu ilçesinde yaşayan Anar B.'ye, diğeri ise İncirliova'ya bağlı Acarlar Mahallesi'nde yaşayan baba Aykut B.'ye hastane görevlisi tarafından teslim edildi.  Acarlarlı aile, bebeklerinin naaşını defnetti.  Karacasulu aile ise definden önce bebeklerini son kez görmek istedi. Cenazeye baktıklarında bebeğin kendilerine ait olmadığını fark eden aile, durumu Acarlarlı aileye bildirdi. 

DNA TESTİ KARIŞIKLIĞI DOĞRULADI

Ancak her iki aile de cenazelerini defnetti. Olayın ardından geçen sürede şüpheleri devam eden aileler, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Savcılık talimatıyla Acarlar ve Karacasu’da bulunan iki mezar da açılarak bebeklerden DNA örneği alındı. DNA testi sonucunda, bebek cenazelerinin karıştırıldığı doğrulandı.

6 AYDAN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında cenazeleri karıştıran hastane görevlisi M.M. hakkında iddianame hazırlandı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede görevli M.M.’nin 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

HASTANE GÖREVLİSİ SAVUNMA YAPTI

Konuyla ilgili Aydın 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılama süreci başladı.  Mahkeme hakiminin izinli olması nedeniyle mahkemeye geçici hakim atandı. Bebeklerinin cenazeleri karışan aileler duruşmaya katılmazken, hastane görevlisi M.M., duruşma salonunda hazır bulundu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen M.M., "Bebeklerin cenazelerini  barkod bilgisine göre ailelere teslim ettim. Başka bir görevli de vardı fakat tüm suç benim üzerime kaldı" dedi.  Mahkemeye  katılmayan bebeklerin aileleri hakkında ise bir sonraki duruşmaya zorla getirilme kararı verildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.


Aydın Kulis

Editör: TE Bilisim