İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Hayata Renk Ver Derneği'nin iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında ideal kriterlere göre hazırlanan hastane sınıfında eğitim ve öğretim hayatı başladı.

 İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu:  "Hastanelerdeki çocukların mutlu olması, esasında onların bilmediğimiz, sadece tıbbi olarak açıklanamayacak ama iyileşme süreçlerine çok büyük katkısı olacak bazı duyguları, destekleri sağlayacağını düşünüyorum. Onun için bu duyguları beslemek ve çocuğun en azından eğitim anlamında geri kalmamasının yanında tedirginliğini ve geleceğe ümidini arttıracak bir faaliyet olarak görüyoruz" 

 İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı:  "Eğitim sadece sınıflarda olmamalı. Özellikle çocuk için tamamen farklı bir eğitim ortamı olması gereken bir diğer yer de uzun süreli tedavi gören çocuklarımızın kaldığı hastaneler olacak tabii ki. Bu hastane ortamının ne kadar daha sıcak bir ortama kavuşmasını ve onları tebessüm ettirecek bir mekan haline dönüştürebilirsek, biliyoruz ki çocuklarımızın mutluluğuna katkı sağlayacağız"

Hayata Renk Ver Derneği Başkanı Melek Okur: - "İlkokul, ortaokul, lise, anaokulu öğretmenlerinin görev alabilecekleri bir sınıf hazırladık. Bu hastanede yaklaşık 60 yatak var ve uygun olan çocuklar sınıfa gelecekler. Diğerleri için de öğretmenlerimiz yatak başına gidecekler. Bunun dışında sınıfımızda aynı anda en fazla 8 çocuk eğitim alabilir, daha fazlasını hijyenik açıdan uygun görmüyoruz"

Editör: TE Bilisim