Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları bitmek bilmiyor. Şiddetin yaşandığı son adres ise Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. İddiaya göre silahla yaralanan bir kişiye tıbbi müdahale öncesi bilgisayarlı tomografi ile görüntüleme yapılması gerekti. BT görüntüleme odasına alınan yaralı vatandaşa, tomografi görüntülemede gerekli olan ilaç verilirken, söz konusu bu ilacın ağrı yapabileceği belirtildi.

Ancak ne olduysa bundan sonra olduysa bundan sonra oldu.Silahla yaralanan kişi, canının yandığını belirterek küfürler savurmaya ve odadaki cihazları tekmeleye başladı. Radyoloji bölümündeki sağlık çalışanları ise yaralı kişinin saldırı teşebbüsüne karşı kendilerini BT odasına kilitlediler. Saldırgan odadaki aletleri tekmelerken, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan hadise sosyal medyada ‘BT cihazına ateş edildi’ şeklinde yansıdı.

Radyoloji bölümünde görevli bir sağlık çalışanı ise yaşanan olayla ilgili Milliyet’e şu bilgileri verdi: “Silahla yaralama sonucu hastanemize getirilen bir vatandaşa tıbbi müdahale öncesi tomografi görüntülemesi yapılması gerekiyordu. Bu kişiye görüntüleme öncesinde ilaç verildi ve söz konusu ilacın açık yara olmasından dolayı acı verebileceği uyarısı yapıldı. Ancak yaralı şahıs, ilacın verdiği acının etkisiyle küfürler etmeye, cihazları tekmeleye başladı. BT’de görevli arkadaşımıza küfür ve hakaretlerde bulunan saldırgan, odadaki camı da kırınca, arkadaşımız kendisini odaya kilitlemiş. Ancak ateş edilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Arbedede cihazlar hasar görüyor” dedi.

Editör: TE Bilisim