Türk Tabipleri Birliğinin ideolojik tavırları son 10-15 yıldır Hükümeti rahatsız etmektedir.


Solcu gibi görünse de TTB'nin bölücü unsurlarla olan yakınlığı herkes tarafından biliniyor. Merkez konseyi  ve bazı illerde odalar marjinal  bir yapı tarafından yönetilmektedir. 


Hükümet,  son yıllarda sağlıkta dönüşüm projesi ile başlayan ve bugüne gelen süreçte doktorlarla çok fazla muhatap olmadı, masaya oturmadı. TTB ‘nin  ideolojik söylemlere girmesi,  muhalefet partileri gibi siyasi açıklamalar yapması  hükümetinde doktorların sorunlarını görmesini engelledi.  


Hükümet ile doktorlar arasında bağ kuracak, konuşacak, anlaşacak bir yapı yok. 


Ülke geneli doktorların temsil edildiği, organize olmuş, örgütlü,  güçlü bir yapı bulunmuyor. Bu boşluk son dönemlerde doktorların sendika kurmasıyla kapatılmaya çalışılmaktadır.  Umarız yapılan organizasyon ve çalışmalar başarı ile sonuçlanır.  Ülkenin en eğitimli ve yıllarca emek vermiş kesimi olan doktorların haklı mücadelesi başta sağlık personeli olmak üzere takdirle karşılanıyor.


Yöntemleri Yanlış 


Hekim Sendikalarının büyürken yürüttükleri yöntem, hekim dışı sağlık personelini ötekileştirmek üzere planlanmış 
Bir hak aranırken başkalarının hakkına,   hatta hakkını da  bırakın  haysiyet ve onuruna zarar verilirse o zaman bu hak arama değildir. Elimizde videoları var ama ortamı germemek ve genelin böyle düşünmediğini bildiğimiz  için yayınlamadık.


Doktorların düşük maaşlarına ve sağlıkta şiddete  dikkat çekmek için yapılan iş bırakma eyleminde bu iki konu hakkında konuşmak yerine doktor olmayan sağlık personeli hakkında   aşağılayıcı ve ötekileştirici sözler hiçbir doktora yakışmaz. Doktor dışındaki sağlık personeli sayısı sistemin % 80'ini oluşturur. Kimse % 80'i hor göremez, ötekileştirmez. Bunu unutmayalım.

personel sağlık net
 

Editör: TE Bilisim