Tavas Devlet Hastanesi açılışının 3’üncü yılında elde ettiği istatistiklerle göz kamaştırıyor. 2016 Ağustos Ayı’nda yeni binasında hizmete başlayan hastanede; aradan geçen 3 yılda, 700 bin 815 muayene gerçekleştirildi, 14 bin 605 kişi yatarak hastanede tedavi olurken, 17 bin 829 kişi de ameliyat olmak için Tavas Devlet Hastanesi’ni seçti.

Bunlar yaşanırken hastanede doğum yaptırılmıyor, doğum için gelenler Denizli'ye sevk ediliyor iddiaları ise ağır basıyor..Bölgede  en ücra köyde ebeler en rizkli doğumları başarıyla yaptırırken, ilkel şartlarda başarılı doğumlara rağmen hastane de doğum yaptırılmaması dikkat çekti. Kurban bayramı süresince  aynı gün içinde 2 ayrı doğum vakasının Denrizli'ye sevk edilmesinde gerekçe nedir?.

Olay kamuoyuna  taşınırken  Tavas  Devlet Hastanesi yetersiz mi ?

Altyapı yetersiz ise yetkililer neden çözüm bulmuyor ?

Doğumlar Denizli'ye sevk edilecek ise  milyonlarca lira masraf yapılan  hastane ne işe yarıyor?

Tavas Devlet hastanesi'nde  uzman kadın doğum doktoru bulunmasına ve görevde olmasına rağmen, sevk anında  görevli olduğu halde  2 ayrı doğum vakası Denizli devlet hastanesi doğum servisine neden sevk edildi.? Tavas Devlet hastanesi'nde  yapılabileceği iddia edilen  ve her türlü altyapısı bulunan hastanede uzman kadın doğumcu,  neden başka bir hastanede uzman kadın doğumcuya sevk etti? Doktor, görevli iken görev başında değil miydi ?

Tavas da ne eksik?

Denizli'de ambulans bolluğu mu var?..Tavas Devlet Hastanesi'nde 2 ayrı doğum vakası 2 ayrı ambulans ile Denizli'ye sevk edilmesi ise  daha da vahim .. Bayram da yaşanacak kaza, kalp krizi ve farklı rahatsızlıklar için  anında müdahale  yapılması gerekirken 2 ayrı ambulansın  doğum vakası için Denizli'ye ( normal doğum vakası) hasta taşıması  normal mı ?

CHP Denizli milletvekili Kazım Arslan daha önce benzeri konuda bir soru önergesi hazırlamış, Denizli ilçelerinde doğum neden yaptırılmıyor, hastanelerde doğum  yaptırılmamasının sebebi nedir ve  köylerde ebelerin doğum yaptırdığı bir sistem varken hastanelerde  doğum neden yapılmıyor? neden  Denizli'ye sevk ediliyor? şeklinde sorularına  cevap bulamadan vefat etmişti

kaynak:

Editör: TE Bilisim