Milli Savunma Bakanlığı, geçmişte olan bazı uygulamaları kaldırdı. Er ve erbaşların 20 gün altında aldığı disiplin cezaları ‘’Disko’’ denilen resmen işkence olarak hatırlanan yerleri kapattı. TSK bu aldığı kararla, vatani görevini yapmakta olan askerlerin her türlü insani haklara en üst mertebede sahip olmaları için her türlü önlemi alsa da, aslında en önemli önlemin vicdanlarda olduğu gerçeği bir kez daha su üstüne çıktı.

ACEMİ BİR ASKERE YAPILAN ZULÜM

Şerefli ve onurlu Türk Askeri’ne leke sürebilmek için bir çuval incirin içinden birkaç çürük incir seçilerek sosyal medyada sevis edildi. Elbette uyanık insanlar bu tür videoların provokasyon olduğunu anladı ama birkaç çürük elmanın, acemi bir askere yaptığı zulüm zihinlere kazındı.

GÖZLER MSB’YE ÇEVRİLDİ

Videoda acemi bir askere, kendisini çavuş (rütbeli) olarak tanıtan bir kişi ve bu kişiye destek veren birkaç askerin yaptığı zulüm-işkence görüntüleri, başta görevini hakkı ile yapan Türk askerleri olmak üzere tüm vatandaşların tepkisini çekti. Bu görüntülerden sonra tüm dikkatler, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bu konu ile ilgili olarak yapacağı açıklamaya çevrildi.

Aşağıda verilen bu videoda, acemi bir askere işkence yapan bu tarz sözde askerlerin aslında TSK'yı yalan-yanlış göstermeye çalışan bir kaç provokatör oldukları kolaylıkla anlaşılıyor...

Editör: TE Bilisim