1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 4 ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsamı ve oranı, bakan tarafından belirlenmek kaydıyla sağlık  personeline ek ödeme yapıldı.

Daha önceki verilen ek ödemelere nazaran kapsamı ve oranı daha düşük olan Nisan,Mayıs, Haziran ve Temmuz ayınları kapsayan performans ek ödemeleri 1 Ağustos itibariyle sona erdi. Bu nedenle artık personel kendi kurumunun/ hastanesinin dağıttığı ek ödeme ne ise onu alacak.

Pandemi henüz bitmemişken ve hızla vaka sayısı artarken ek ödemelerin sona ermesi yada azalamazı sağlık çalışanlarının motivasyonunu bozmaktadır. Geçen ay 112 acilde çalışan 1.dereceki sağlık çalışanı 1600 lira ek ödeme alırken bu ay ek ödemenin sona ermesi nedeniyle 30-40 tl arasında bir ek ödeme alacak.

Geçen ay il sağlık müdürlüğünde, TSM'de  görevli bir hemşire 330 tl ek ödeme alırken bu ay sıfır tl ek ödeme alacak.

Yoğunbakımları dolu ve baktığı hastanın haddi hesabı olmayan bir uzman hekim hastane gelirinin iyi olmaması, hastanenin borcunun olması, mali durumunun kötü olması nedeniyle ek ödemesi tırpanlanacak. 

Bunlar dışında covidli hastayı ambulansında taşıyan şoför, covidli hastanın kaydını yapan sekreter, covidli hastanın odasını temizleyen hasta bakıcısı ise pandeminin başından beri zaten ek ödeme alamadı..

Tüm sağlık çalışanlarını kapsayan pandemi tazminatı adı altından pandemi boyunca ek ödemelerin hakkaniyetle ve tavdandan ödenmesi gerekmektedir.  

Fedakarlıkta ve özveride tarih yazan sağlık çalışanlarımız emeğinin karşılığını almalıdır. Hastası ile uğraşan sağlık personeli kredi kartı borcu, kira borcu gibi şeyleri düşünmemelidir...

personel sağlık net

Editör: TE Bilisim