Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bizim temel yaklaşımımız, sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir." dedi.

Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında düzenlenen 3600 Ek Gösterge Komisyonu'nun ikinci toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Komisyon toplantısının basına kapalı olarak yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü belirten Yalçın, şu bilgileri paylaştı:

"Toplantıda, ek gösterge düzenlemesinin çerçevesine dair teknik tartışmalar yapıldı. Bizim temel yaklaşımımız sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir."

Ek Gösterge Komisyonu Olarak 10 Mayıs’ta 3.Toplantıyı Yapacağız. 1- “Ek Gösterge Çalışması”nın İkinci Toplantısını bugün gerçekleştirdik. İlk toplantıda kamu idaresi tarafından mevcut personel sayıları ve ek gösterge sistemine ilişkin verilerin yer aldığı bir sunum yapılmıştı.

Temel yaklaşımımız; ek göstergelere ilişkin düzenlemenin genel idari hizmetler, ek göstergesiz memurlar, avukatlar, teknik hizmetler sınıfı dahil bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi ve emekli aylığı ile ikramiyelerin artırılmasını sağlamaktır.

Amacımız; 6.Dönem Toplu Sözleşme kararımız gereği ek gösterge sisteminin adil sonuç üretecek şekilde sonuçlanması, yeni mağduriyetlere yol açmaması ve bu konuda atılacak adımlarla köklü bir reforma imza atılmasıdır.

Editör: TE Bilisim