Teknik analiz uzman Tunç Şatıroğlu petrol fiyatlarının düşüşün devam edeceğini ifade ederken benzin fiyatına yeni bir indirim gelebileceğinin bilgisini paylaştı.

Dolar kurunun yanı sıra dünyada petrol fiyatlarının rekor seviyelere ulaşması Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının inanılmaz rakamlara ulaşmasına neden oldu. Dolar kuru 14 TL seviyelerinde yatay bir seyir halindeyken petrol fiyatlarında sert düşüşler gözlemlendi. Rusya Ukrayna savaşıyla dünyada brent petrol fiyatları hızla yükselirken Türkiye’de akaryakıt fiyatları ondan daha hızlı bir artış gösterdi. Petrol fiyatlarının gerilemesiyle vatandaş Türkiye’de de benzin ve motorin fiyatlarının aynı hızla düşmesini beklerken bu düşüş benzin istasyonlarındaki pompa fiyatlarıne yeterince yansımadı. Vatandaş akaryakıt fiyatlarının son gelişmeler ışığında ne olacağını merak ederken teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu’ndan önemli bir analiz geldi. 

BENZİN FİYATINA YENİ İNDİRİM

Tunç Şatıroğlu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Brent Petrolün fiyatının 69 dolara kadar geri çekileceğini ve Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarında bir indirim yaşanacağını ileri sürdü. Şatıroğlu paylaşımında “Brent Petrol'de düşüşler beklediğim gibi devam etmektedir. Ichimoku altında iki gün kalındıktan sonra düşüşün hızlanmasını beklerim. Hedef 69 dolar. Benzine indirim gelme olasılığını tahmin edemiyorum. O hesap teknik analizi aşıyor.” İfadelerini kullandı

Editör: TE Bilisim