Bir zamanlar sağlık ekip işi idi. Şimdilerde ise ötekileştirilmiş.
Bir zamanlar sağlık çalışanlarının itibarı, saygınlığı,kutsallığı vardı.Şimdilerde ise şiddet gören, dövülen, sövülen, değersiz bir camia oldu.
Bir zamanlar sağlık çalışanları toplumda, devlet kademelerinde yeri olan, sözü olan dı. Şimdilerde ise hiç bir talebi, isteği, sözü kabul görmeyen, hakkını alamayan oldu.
Bir zamanlar sağlık çalışanları özlük hakları iyiydi, aldığı ücret iyiydi, alım gücü vardı, yasa ile kendisini koruyan, kollayan hakları vardı. Şimdilerde ise hiç bir güvencesi olmayan, yasa ile desteklenmeyen,haklı olduğunu savunamayan, her olayda mağdur olan, yalnız kalan, desteği olmayan bir birey oldu.
Bir zamanlar sağlık çalışanlarında birlik beraberlik vardı, sesini meydanlarda, masada duyurabiliyordu. Şimdilerde ise ister camia olarak olsun ister bireysel, ne zaman hakkını arasa, adaletsizliğe itiraz etse, yetkili merciler den mobbing gören, bastırılan, tehdit edilen, korkutulan oluyor.
Bir zamanlar sağlık çalışanları özgür iradesini baskı ve tehdit altında kalmadan özgürce kullanabiliyordu, sendika, dernek, vakıf vs vs üye olabiliyordu, sözünü, düşüncesini, fikrini, her platform da söyleyebiliyordu. Şimdilerde ise bize üye olursan, bizden olursan yaşama hakkın, torpilin, rahatlığın olur, sözün olur, yoksa sürgün, baskı, mobbing e uğraşmış en kötü şartlarda çalışan olursun.
Bir zamanlar sağlık çalışanlarının çalışma koşulları iyiydi, yönetim mekanizması, uygulayıcılar iyiydi. Şimdilerde ise ağır iş yükü, personel yetersizliği, saçma sapan bürokrasi,liyakatsizlik, kötü çalışma ortamı, iş barışı olmayışı ve ayrımcılık yüzünden, ruh sağlığını, beden sağlığını,koruyamaz ve işini yapamaz he geldi.
Bir zamanlar sağlık çalışanların A dan Z ye her meslek grubunun özel günlerinde coşku ile, mutluluk içinde, sevgi, saygı içinde kutlanırdı. Şimdilerde ise samimiyetsiz bir kutlama, bir iki yalan vaat,göstermelik TV de haber olma ve alkışlar...
Sağlık çalışanı olarak bizler, bir zamanlar demek yerine, şimdilerde çok daha iyiyiz deme umuduyla...
Alıntı-Servet Karca
Editör: TE Bilisim